Pearle Opticiens Purmerend

Openingstijden:
Maandag11:00 – 17:30
Dinsdag09:00 – 17:30
Woensdag09:00 – 17:30
Donderdag09:00 – 17:30
Vrijdag09:00 – 17:30
Zaterdag09:00 – 17:00
Zondaggesloten

De geschiedenis van Pearle Opticiens

Pearle Opticiens bestaat al sinds 1959. Dit jaar – in 2019 – bestaan we dus 60 jaar! Al 60 jaar zijn wij de expert op het gebied van ogen. Veel mensen vertrouwen de zorg voor hun ogen al jarenlang aan ons toe. Vanaf hun allereerste hippe kinderbril tot innovatieve contactlenzen, van trendbrillen tot de nieuwste zonnebrillencollecties. Maar daarnaast voorkomen we ook liever, dan dat we genezen. We geven onze klanten dus ook graag tips om beter voor hun ogen te zorgen.

Liefde voor ogen

Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Hierdoor hebben wij een nieuwsgierige dynamiek ontwikkeld, met altijd vooruitstrevende, interessante mogelijkheden en inzichten. Zo ontwikkelen we ons op het gebied van dunnere brillenglazen, de meest moderne contactlenzen en vernieuwende apparatuur. Dit vertalen we door in de manier waarop we ons bedrijf inrichten en onze service en kennis aanbieden.

Een ding is altijd hetzelfde gebleven: onze liefde voor ogen. Pearle houdt ogen graag scherp en gezond! 

Door de ogen van de klant

Tegenwoordig zie je in veel Nederlandse winkelstraten een Pearle-winkel, maar het begon allemaal met drie winkels in 1959. In dat jaar opende Alfons Hamer winkels in Arnhem, Rotterdam en Papendrecht; de start van optiekketen Brilmij. Hamer was een ondernemer met een geniaal plan: hij plaatste de monturen in rekken, zodat iedereen zelf een zonnebril of bril kon pakken, opzetten en bekijken. Bovendien zorgde hij voor een groot aanbod, zodat de klant genoeg te kiezen had.

Ook vond Hamer dat klanten veel meer service en garanties verdienden. Hij keek hierbij goed naar wat de klant verwacht: professionele zorg voor je ogen en een groot en up-to-date assortiment. Dat was uniek in die tijd. Via marketingcampagnes bracht hij deze visie naar buiten – en dat werkte. Brilmij groeide snel uit tot een goedlopend bedrijf met een groeiend winkelnetwerk.

Van Brilmij tot Grandvision

In 1979 nam het Amerikaanse bedrijf Pearle Vision de Brilmij-keten over. Daarmee maakten ze een indrukwekkend entree op de Europese optiekmarkt. De winkels bleven tot 1990 Brilmij heten en gingen daarna verder onder de naam Pearle Opticiens. In 1996 werden de Europese winkels gekocht door GrandVision. In Nederland hebben we meer dan 320 winkels, met ruim 1.500 medewerkers in de winkels en bijna 300 collega’s op het hoofdkantoor.

De winkels in Nederland, België en Luxemburg zijn onderdeel van GrandVision Benelux met ruim 800 winkels in de portefeuille. GrandVision Global heeft ruim 7000 winkels, verdeeld over meer dan 40 landen met in totaal 36.000 medewerkers.

Sterke basis

Met zijn vooruitstrevende visie heeft Alfons Hamer een sterk fundament gelegd voor onze grote naamsbekendheid als professionele, ervaren opticiens. ‘Service en klantbinding zijn de belangrijkste kenmerken van succesvol ondernemerschap’ is een bekende quote van onze oprichter. Hij had gelijk, natuurlijk. We denken er nog steeds zo over.

Wij houden van ogen en ogen worden blij van ons! Pearle. For Happy Eyes.